Yapımı zor ama yemesi zevkli olan bu patlıcan yemeğini gelinimiz Selda 'dan öğrendiğim şekilde yaptım..Hiç zorlanmadan yaptım hemde ...
Eskiden patlıcanları kızartana kadar yağ tavada yüzüme patlar çatlar , Kan ter içinde kalırdım..Birde tüm mutfak yağ içinde kalırdı.. Yemeği yapana kadar mutfak batar , bi tonda bulaşık çıkardı..Korkudan yapmazdım , Senede 1 defa yapar geçerdim.
Gelinimiz Seldanın verdiği tarifi kolaylığı açısından , hemde daha az yağ çektiğinden çok beğeniyorum.Hazırlaması çok kolay gerçekten...
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 10-15 dak. bekletip bi tepsiyi azıcık yağlayıp fırında 25-30 dk. 180 C 'de kızartıyoruz.
İçini herzamanki gibi hazırlayark pişiriyoruz.
Kıymasını soğanla kavurup tuz , baharatını katıp patlıcanların karnına dolduruyoruz.
Üstünede 1 kaşık salçayı zeytin yağında hafif kavurup ,su ile açtıktan sonra patlıcanların üstüne gezdiriyoruz..Fırında 10-15' pişirip ...Afiyet olsun şekerim ..yani..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder